Udgivet i Tandpleje med mere

Elektrisk eller almindelig tandbørste - hvad skal du vælge?

Af Elektrisktandbørste.dk

Er du i tvivl om, om du skal vælge en elektrisk eller en almindelig tandbørste? Forståeligt! 

Især hvis har vænnet dig til at bruge en almindelig tandbørste, kan det være lidt uoverskueligt at starte på noget nyt. Rigtig mange mennesker ser tandbørstning som en lille pligt, og har måske den samme, slidte tandbørste med ødelagt børstehoved til at stå i mange måneder. 

Sandheden er dog, at vi skal passe bedre på vores tænder end det. Næsten alt på vores krop kan hele sig og vokse ud igen, hvis man kommer til skade, men ikke tænder. Vi har det samme tandsæt hele livet, og hvis ikke vi børster og plejer dem på bedst mulig vis, man kan risikere skader på tænderne. 

Find en god tandlæge i København 

Vi kender allesammen følelsen af irritation, nå man skal betale den årlige tandlægeregning - især hvis der både skulle røntgenfotograferes eller fjernes et hul! Nogle ting hos tandlægen er dyrere end andre, og hvis du sørger for at passe på dine tænder derhjemme, så bliver udgiften højst sandsynlig ikke for stor!

Derudover er det vigtigt at alliere sig med en tandlæge, som man er tryg ved, og har lyst til at besøge. Find en dygtig tandlæge i København-området her, som gør det til en behagelig oplevelse at være til tandlæge, og som kan behandle dig professionelt. 

Hvilken tandbørste skal du vælge?

Hvis du spurgte din tandlæge, ville de måske fortælle dig, at der er både er fordele og ulemper ved en elektrisk tandbørste sammenlignet med en almindelig tandbørste. En elektrisk tandbørste har en masse smarte funktioner, som på nogle måder gør den overlegen. 

Det vigtigste under tandbørstning er dog, at du børster tænderne grundigt og i roterende bevægelser, som tandlægen anbefaler - så gør det ikke den store forskel, om du har en elektrisk eller en almindelig tandbørste. 

Dog skal man huske at udskifte sin tandbørste. Så hvis du stadig børster tænderne med en gammel tandbørste fra sidste år, så er dette en opfordring til, at du smider den ud, og investere i en ny!

Der findes forskellige typer af elektriske tandbørster

Den elektriske tandbørste har en masse smarte funktioner, som helt sikkert gør den til en favorit blandt mange. Mens nogen foretrækker den helt gammeldags og enkle metode, er der også rigtig mange der kan se fordele ved den elektriske tandbørste.

Der findes forskellige modeller, herunder den roterende elektriske tandbørste samt den vibrerende. Mange kender til den roterende, hvor den laver de cirkulære bevægelser, som tandlægen anbefaler. Det er vigtigt at du følger bevægelserne, og ikke bare presser tandbørsten hårdt ind mod tændere. Den vibrerende er senere kommet på banen, og er også blevet rigtig populær. 

Den elektriske tandbørstes mange funktioner 

Det vigtigste ved tandbørstning er, at du gør det tog gange dagligt, for at fjerne plak. Derudover anbefales det, at man børster sine tænder i cirka 2 minutter. 

Noget andet rigtig smart er, at nogle elektriske tandbørster har en timer, så du kan indstille den til at børste i det ønskede antal minutter. På den måde skal du ikke selv tælle, men kan bare børste indtil tandbørsten slukker, velvidende at du har børstet i det valgte antal minutter. 

Derudover har den en knap, hvorpå du kan tænde og slukke for tandbørsten. En elektrisk tandbørste er altså lavet til at gøre tandbørstningen en smule lettere for dig, og hvis det lyder som noget for dig, skal du helt sikkert anskaffe dig en. Husk dog på - du kan også sagtens en almindelig tandbørste. Det handler om måden, man børster sine tænder på!

Pas på dine dyrebare tænder

Bruger du tandtråd? Hvis ikke, så skulle du måske overveje det. Det er nemlig også en metode til at vedligeholde sine tænder. Tandtråd fjerner madrester samt plak, og så stimulerer det altså også tandkødet, hvilket er godt imod irritation i tandkødet og eventuel infektion. 

Til daglig udsætter vi vores tænder for mange forskellige ting. Mange drikker kaffe, nogen ryger, nogen spiser meget sukker. Der skal selvfølgelig være plads til livets små fristelser, men det mindste vi kan gøre for vores tænder, er at passe på dem efterfølgende. 

Målet er at have pæne tænder, også når vi bliver gamle. Din tandlæge er den perfekte person at spørge til råds. De har gode råd til, hvordan du vedligeholder dine tænder bedst muligt. Det koster ikke ekstra at stille spørgsmål, når du er til tandlægen. 

Find det du mangler på elektrisktandbørste.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 2.347 produkter fra mere end 129 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 5.140 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-14 09:01:51.

14
Produkttyper
2.347
Produkter
129
Forhandlere
5.140
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.