5 gode råd til at passe bedre på dine tænder

Det at passe på sine tænder er en meget vigtig del af dagen. Hvis du ikke passer på dine tænder kan du komme til at opleve en masse smerter. Du vil få mange huler i dine tænder, dette er både smertefuldt, men også dyrt. I værste tilfælde vil du skulle hvad gebis, grundet at dine naturlige tænder ikke holder til mere. Hvis du gerne vil undgå dette, så er det vigtigt at du passer godt på dine tænder. Er du i tvivl om hvad du kan gøre, så læs videre, og få 5 gode råd til at passe bedre på dine tænder. 

1. Bideskinne 

Det at skære tænder er skadende og det slider på dine tænder, men det kan også fører til hovedpine, smerter i kæben og nakken. Hvis du skærer dine tænder, når du sover, så kan det være en idé at anskaffe en bideskinne, på denne måde kan du undgå de mange smerter, og dine tænder vil ikke blive slidt ned.  

Der er mange steder, hvor du kan købe en bideskinne. Du kan gå til tandlægen for at bede om en, og de vil hellere end gerne hjælpe dig. Dette kan dog godt gå hen at blive dyrt, så hvis du ikke lige har pengene til dette, så kan du købe en på apoteket eller online. Pas godt på dine tænder, og anskaf en bideskinne, hvis du skærer dine tænder, når du sover.  

2. Elektrisk tandbørste 

Det andet du kan gøre er at købe en elektrisk tandbørste. Mange tandlæger anbefaler at du får fat i en elektrisk tandbørste. Dette er grundet at en elektrisk tandbørste gør bevægelserne for dig, du skal bare flytte tandbørsten rundt. Tandbørstningen bliver mere ensartet, men det bliver også mere dybdegående. Dette betyder at med en elektrisk tandbørste, bliver tandbørstningen bedre. Dine tænder bliver renere, og du vil have det nemmere ved at undgå huler, og derved smerter. 

Derudover er en elektrisk tandbørste ikke kun godt for dine tænder, men faktisk også dit tandkød. Når du børster dine tænder er det vigtigt, at du også kommer ned omkring tandkødet, da dette også hører under en god tandpleje. Tandkødet er også med til at beskytte dine tænder.  

3. Tandtråd eller tandstiks 

Det at børste tænder er en meget vigtig del af tandplejen, men det dækker ikke det hele. Desværre kan en tandbørste ikke komme ind imellem tænderne. Dette betyder at hvis du ikke bruger tandtråd eller tandstiks, så kan du stadig få huller imellem tænderne, da de ikke bliver ren gjort, helt så meget eller grundigt, ved kun at børste dine tænder. 

Ved at bruge tandtråd og tandstiks vil du kommer godt ind imellem alle dine tænder. Dette betyder at hvis du har noget imellem dine tænder, at dette vil blive fjerne, og derfor mindske chancen for at der bliver dannet huller imellem tænderne. Dette vil også være med til at styrke dit tandkød, hvilket også er med til at holde mund hygiejnen i tops. 

4. Minimere kaffe og cola 

Sodavand, cola, saft, juice, ice tea, og kaffe er alt sammen med til at skabe syreskader på dine tænder. Dog er kaffe og cola det der har den største skade på tænderne. Dette betyder at hvis du drikker meget kaffe eller cola at du udsætter dine tænder for syre ofte. Der er flere måder hvorpå du kan minimere syreskaderne i munden. Du kan skære ned på dit indtag af kaffe, cola, og andre drikkevarer, som skaber syreskader.  

Hvis du ikke helt er klar til at skære helt ned, da dette kan skabe andre side effekter på kroppen grundet kaffen indholdet. Så kan du gøre det at du drikker det hurtigt, eller med sugerør, hvis muligt, da dette vil undgå at det kommer for meget rundt i munden, og skyld munden med vand efter indtag af syrlige drikke varer.  

5. Spis mindre sukker 

Sukker er med til at skade dine tænder, dette er dog ikke noget nyt. Det at indtage for meget sukker, kan også være med til at skabe syreskader. Syrligt slik, tyggegummi og vingummi er især noget af det du skal være særligt opmærksom på.  

Syreskader er ikke nemme at se i starten, og vil heller ikke skabe smerter. Dog er et tegn på syreskader at dine tænder er følsomme overfor kulde og ømme ved tandbørstning. Syreskader er med til at gøre dine tænder svage, og ved nok syreskader kan stykker af dine tænder også knække af.  

Igen der er flere måder hvorpå du kan mindske syreskaderne. Det kan være svært at undgå at indtage sukker, grundet at det er i næsten alting. Dog kan du være opmærksom på hvor meget sukker der i de forskellige ting, og derved kun gå efter det hvor der er mindst sukker. Skylde munden med vand efter du har spist noget med et højt sukker niveau, eller en masse syre, er også med til at mindske skaderne. Derudover bør du undgå at spise søde og syrlige ting over længere tid, da dette er med til at forlænge tiden hvorpå dine tænder er udsat for det. 

Menu
Top